InicioEntrevistasEntrevistamos a Jaume Domingo C.E.O de Yoga One Lleida

Entrevistamos a Jaume Domingo C.E.O de Yoga One Lleida

spot_img

Hola Jaume, un placer conversar contigo. Cuéntanos un poco la historia de tu empresa.

Més que la història de l’empresa, m’agradaria parlar d’un projecte il·lusionant que fa molt de temps que es gesta —m’atreviria a dir que anys. Jo soc d’una generació en la qual, tant per part familiar com social, l’educació rebuda sempre anava lligada a l’esforç, la consciència i les bones maneres de fer dels actes envers la família i la societat.
Sempre he conviscut amb la filosofia de l’esport com a base per desenvolupar qualsevol repte a la vida.
I fent referència a la pregunta, el projecte d’empresa neix d’una trucada del CEO, del Grup DiR. Els encaixava la meva trajectòria professional per liderar a la ciutat de Lleida un centre de ioga i pràctiques de meditació, una de les seves branques com a grup de referència en el mon de l’esport.
El primer contacte va ser al març del 2020. Tot i la situació que es començava a viure per la pandèmia, cap de les parts pensàvem el que s’esdevindria en el decurs de les properes setmanes.
A finals d’abril vaig crear el primer esbós de projecte tècnic i durant el mes de maig em vaig dedicar a buscar professionals que acceptessin materialitzar-lo. No va ser fàcil, la pandèmia ja feia estralls, les constructores estaven tancades i els proveïdors, molts en concurs. A principis de juny, malgrat que la situació sanitària era pitjor, vaig aconseguir l’equip professional i tècnic per fer-ho possible, amb uns costos que ja incrementaven el pressupost un 40% de l’inicial per temes empresarials, trasllats del personal i trasllat de materials de llargues distàncies. Un projecte com aquest no té vida sense l’ànima que representen els professors i l’equip comercial per oferir a l’usuari realment el que espera trobar en aquest espai.
Un altre dels obstacles van ser les llicències, els permisos, la burocràcia municipal i els projectes tècnics. Durant tot el juliol i l’agost vaig estar amb parades intermitents i amb les vacances pel mig. Finalment, el 20 de setembre el projecte es va acabar i ja tenia les claus per començar l’operació de netejar, col·locar mobiliari, il·luminar, decorar i altres elements tècnics i material per a la pràctica de les activitats.
El centre va obrir les seves impecables instal·lacions l’1 d’octubre del 2020, i no sense innombrables entrebancs, amb sobrecostos elevats i una incertesa social i sanitària alarmant.
Segurament no era el millor moment per posar en funcionament el projecte, però la tenacitat, la il·lusió i l’esforç fins a aquell moment van fer que fos possible amb l’empenta dels professionals del centre.

En la situación de pandemia actual, ¿cómo habéis conseguido batallar con tantos imprevistos?

Al llarg de la història, la humanitat sempre ha hagut de conviure amb situacions complexes i difícils, fins i tot per sobreviure, i el fet és que en moltes ocasions no ho ha aconseguit.
Dit això, parlar de la situació actual ha estat un cop duríssim socialment i econòmicament, però sobretot humà.
Està clar que la nostra societat, i especialment la que nosaltres vivim, no ha sabut reaccionar al ritme que la pandèmia ens ha marcat. La societat del confort, de la comoditat i el benestar no ens permet entrar en el nostre ésser i desenvolupar aquell sentit que necessitem per saber encaixar els inputs no previsibles. D’aquí la necessitat imperiosa i vital de trobar espais en la nostra quotidiana i rutinària vivència diària per entrar en aquest espai per trobar-nos dins del nostre ésser i ser capaços de gestionar les emocions i les accions externes mitjançant la meditació i la pràctica d’activitats que ens ajudin a seguir endavant d’una manera més humana i empàtica.

¿Cuáles crees que deberían ser los siguientes pasos en la recuperación en tu sector?

Si som capaços de gestionar les nostres accions i els nostres sentiments, tindrem la força i de ben segur que trobarem la manera d’adequar els moments que ens toca viure a la realitat i a l’essència empresarial que ens permeti una projecció seriosa, i sempre mirant a l’horitzó, allí on tenim clar que volem arribar. Aquesta és una pràctica de serveis per a qualsevol activitat vital, tant personal com professional.

Con tu experiència en otras muchas actividades y tus vivencias en el proyecto concreto, ¿qué consejo darías a los emprendedores actuales?

Voler emprendre un projecte implica tenir uns valors i uns criteris molt clars, com ara la creativitat, la innovació i la proactivitat, però sobretot la voluntat de sacrifici i esforç personal, sempre amb la premissa de voler assumir riscos.
Un emprenedor és una persona que com a filosofia té a la ment la necessitat de projectar un producte o un servei perquè li aporti un benefici propi, però al mateix temps que generi una riquesa social.
Un altre dels aspectes que posaria en relleu és que tinguin molt clar que a part del projecte és important l’acompanyament amb què compten per dur-lo a terme. I em refereixo a la part financera, perquè tenir molt cura dels terminis durant el projecte per fer-se realitat. En l’àmbit laboral, és un aspecte vital les persones que tries per fer el viatge per arribar a temps i en condicions al final de trajecte.
Personalment, crec que és molt més important que qualsevol altre aspecte de l’estructura empresarial… I suposo que és per això que la majoria de projectes prefereixo gestionar-los en solitari.

¿Por qué estamos hablando de un proyecto tan específico como este?

Al contrari de la meva trajectòria professional, en l’àmbit personal sempre he estat lligat al món de l’esport i a l’activitat física, i crec que és un dels pilars fonamentals en la vida de qualsevol persona per trobar aquest equilibri que tothom necessita.
En concret, el ioga és molt més que un simple exercici, el seu objectiu és millorar l’estat de salut de les persones, tant físic com emocional, psicològic i espiritual.
És apte per a tothom i qualsevol se’n pot beneficiar, tant per prevenir desequilibris com per millorar molèsties físiques, com ara qualsevol de les afeccions que es poden experimentar. No es requereix experiència ni coneixements previs. L’únic que cal és voluntat i compromís perquè l’objectiu sigui fer un canvi real en la forma de relacionar-se amb els condicionants físic i psíquics.
En la societat actual en què vivim, no estem acostumats a valorar l’aquí i l’ara malgrat que el cos sempre hi és, la ment desconnecta fàcilment i es deixa enredar per plans de futur, records o pensaments, i aquesta forma de viure comporta conseqüències quant a ansietat.
Es tracta, al cap i a la fi, d’un conjunt d’exercicis mentals que permeten entrenar la ment i enfortir l’actitud de la forma més conscient possible que porta a conviure amb plenitud i serenitat.
Ja no soc un emprenedor novell, i al llarg de la meva dilatada vida empresarial m’he adonat que la gestió de les emocions i l’empatia envers els que t’envolten són valors molt més rellevants que les llargues jornades laborals i les tedioses reunions a les quals encara estem adoctrinats.


YogaOne Lleida
C/ Vallcalent, 67, baixos
Telèfons: 973 826 404 – 621 252 115

Últimos artículos

Presentació de la novel·la: Exposició Permanent

Josep Tarragona i Montalvo ens presenta el seu nou llibre. En la presentació també...

Circo Histórico Raluy

Os queremos animar a visitar su web https://raluy.com/ y descubrir de esta forma como...

‘Secretos de un escándalo’ de Todd Haynes

Després de competir en la Secció Oficial del 76è Festival Internacional de Cinema de...

Més enllà del popular bot de OpenAI, ChatGPT, altres eines que estan destacant

Acabada una nova temporada nadalenca s'ha pogut veure com, en un intent de destacar en un...

Otros artículos

Presentació de la novel·la: Exposició Permanent

Josep Tarragona i Montalvo ens presenta el seu nou llibre. En la presentació també...

Circo Histórico Raluy

Os queremos animar a visitar su web https://raluy.com/ y descubrir de esta forma como...

‘Secretos de un escándalo’ de Todd Haynes

Després de competir en la Secció Oficial del 76è Festival Internacional de Cinema de...